78147

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Pavel Votrubec (e-mailem) --- 3. 6. 2007
Re: V?kup medu v sou?asnosti

Stářím ztrácí bohužel na kvalitě.
Přibývají v něm časem ty samé nechvalné chemické mrchy jako při
přehřátí....Jen nevím jak rychle...

Pavel

----- Original Message -----
From: "Antonin Foltyn" <Tonda001/=/seznam.cz>
To: <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Sunday, June 03, 2007 1:56 PM
Subject: Re: V?kup medu v sou?asnosti


>Nevím jak to má vyvrátit fakt, že med pomalu s časem ztrácí na kvalitě,
>jinak řečeno je s časem poškozován.

Pokud má med odpovídající kvalitu a dodržují se pravidla skladování, tak
bych se opovážil tvrdit že se i po 2-3 letech nezmění jeho vlastnosti ;-)

Foltýn

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 23061


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Eman (84.244.110.98) --- 3. 6. 2007
Re: V?kup medu v sou?asnosti

> Přibývají v něm časem ty samé nechvalné chemické mrchy jako při
> přehřátí....Jen nevím jak rychle...

Je to jen otázka, jaká ztráta kvality je pro koho přijatelná. Nějaké sesbírané grafy jsou na:
http://ovcsvpardubice.blog.cz/0508/co-je-to-vlastne-med

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 23062


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Karel (88.103.157.154) --- 3. 6. 2007
Re: V?kup medu v sou?asnosti

Je to jen otázka, jaká ztráta kvality je pro koho přijatelná. Nějaké sesbírané grafy jsou na:
http://ovcsvpardubice.blog.cz/0508/co-je-to-vlastne-med
.........
Podle toho nejspodnějšího grafu mi vychází, že pokud chci splnit běžnou normu (ne Český med) tedy 40mg/kg, tak mohu při 15stC skladovat med 8000dní, tedy přes 20 let. A nechávám si asi 1až9mg na ztekucení a zabalení.

To je docela dobré. Dolar má prý 11leté cykly poklesů a vzestupů, a jsme asi tak v polovině periody nízkého kurzu :-). A to se do té doby může ještě stát, že mobily vyhubí včely a bude o med nouze:-))
Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 23069


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Antonin Foltyn (e-mailem) --- 3. 6. 2007
Re: V?kup medu v sou?asnosti

>Stářím ztrácí bohužel na kvalitě.
>Přibývají v něm časem ty samé nechvalné chemické mrchy jako při
>přehřátí....Jen nevím jak rychle...

>Pavel

>----- Original Message -----
>From: "Antonin Foltyn" <Tonda001/=/seznam.cz>
>To: <vcely/=/v.or.cz>
>Sent: Sunday, June 03, 2007 1:56 PM
>Subject: Re: V?kup medu v sou?asnosti


>>>Nevím jak to má vyvrátit fakt, že med pomalu s časem ztrácí na kvalitě,
>>>jinak řečeno je s časem poškozován.

>>Pokud má med odpovídající kvalitu a dodržují se pravidla skladování, tak
>>bych se opovážil tvrdit že se i po 2-3 letech nezmění jeho vlastnosti ;-)

>>Foltýn

______________________________________________________________

Tím máte na mysli hodnotu HMF,
tuhle věc jsem opomenul...

Foltýn
______________________________________________________________

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 23075


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
(e-mailem) --- 4. 6. 2007
Re: V?kup medu v sou?asnosti

Ty chemické mrchy nejsou nijak škodlivé pro člověka ale včelám škodí.Jejich měření se provádí ne PODLE JEJICH MNOŽSTVÍ LZE ZJISTIT STÁŘÍ NEBO PŘEHŘÁTÍ MEDU kdy se poškozuje aktivita včelami přidaných enzymů a z medu se pak stává jen sladká šťáva

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Pavel Votrubec <votrubec/=/spsul.cz>
> Předmět: Re: V?kup medu v sou?asnosti
> Datum: 03.6.2007 18:55:24
> ----------------------------------------
> Stářím ztrácí bohužel na kvalitě.
> Přibývají v něm časem ty samé nechvalné chemické mrchy jako při
> přehřátí....Jen nevím jak rychle...
>
> Pavel
>
> ----- Original Message -----
> From: "Antonin Foltyn" <Tonda001/=/seznam.cz>
> To: <vcely/=/v.or.cz>
> Sent: Sunday, June 03, 2007 1:56 PM
> Subject: Re: V?kup medu v sou?asnosti
>
>
> >Nevím jak to má vyvrátit fakt, že med pomalu s časem ztrácí na kvalitě,
> >jinak řečeno je s časem poškozován.
>
> Pokud má med odpovídající kvalitu a dodržují se pravidla skladování, tak
> bych se opovážil tvrdit že se i po 2-3 letech nezmění jeho vlastnosti ;-)
>
> Foltýn
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 23099


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu